MICROBIOLOGIE
Unicitatea soluţiilor oferite de Laboratoarele Thea constă în punerea la dispoziţia dumneavoastră a cunoştinţelor de dermatologie, microbiologie şi dermatocosmetică. Laboratoarele Thea îmbină riguros aceste cunoştinţe, creând soluţii unice şi personalizate de tratare a afecţiunilor dermatocosmetice. Tratamentele sunt aplicate cu o supraveghere ritmică bine stabilită şi cu urmărirea rezultatelor pe o perioadă lungă de timp.
Preparatul injectabil imunostimulant

Activitatea principală a laturii de microbiologie din cadrul Laboratoarelor Thea este pregătirea preparatului injectabil imunostimulant. Acesta este administrat pacienţilor ca parte a soluţiilor dermatocosmetice personalizate necesare tratării afecţiunilor identificate.

Preparatul injectabil imunostimulant are o capacitate crescută de a induce automecanismele de autoapărare a organismului.

Preparatul injectabil imunostimulant este rezultatul urmăririi a sute de pacienţi care suferă de infecţii cutanate cauzate de germeni aparţinând familiei Micrococcaceae, genul Staphylococcus. Diagnosticele infecţiilor cauzate de aceşti germeni au relevat că sunt responsabili de apariţia acneei, furunculozei, hidrosadenitei, orjeletei, precum şi a altor afecţiuni.


Cele mai des întâlnite specii de stafilococ în patologia cutanată sunt:


- Staphylococcus aureus, subspecia aureus
- Staphylococcus epidermidis
- Staphylococcus saprophyticus
- Staphylococcus haemoliticus
- Staphylococcus wernneri
- Staphylococcus hominis
- Staphylococcus simulans
- Staphylococcus auricularis
- Staphylococcus capitis, etc.

 

Fiecare specie manifestă o varietate imensă de tulpini, rezultat al interacţiunii microbului cu alte familii sau a presiunii exercitate de administrarea de antibiotice.

Preparatul injectabil imunostimulant conţine, în proporţie de 75%, agentul microbian recoltat de la pacient, şi, în proporţie de 25%, agenţi microbieni din aceeaşi specie cu cea izolată de la pacient, dar din tulpini diferite. Laboratoarele Thea selectează în acest sens cinci tulpini inactive, ceea ce determină ca preparatul injectabil imunostimulant să fie steril din punct de vedere microbiologic.

Tulpinile bacteriene se însămânţează pe medii de cultură şi sunt supuse procedeului de diagnosticare, ce cuprinde:

- determinarea aspectelor de creştere pe medii specifice
- punerea în evidenţă a factorilor de virulenţă
- punerea în evidenţă a reacţiilor biochimice

Culturile microbiene diagnosticate pot fi suspendate, inactive, centrifugate, resuspendate pentru realizarea unei concentraţii optime de bacterii inactive, sau inactivate din nou specific. Suspensiile bacteriene rezultate, sterile d.p.d.v. microbiologic, oferă suportul stimulării capacităţii de apărare a organismului. Administrarea acestora din urmă duce la creşterea numărului de anticorpi, ce vor intra în acţiune ori de câte ori pacientul vine în contact cu agentul microbian, pe care îl vor recunoaşte şi îl vor neutraliza.

În final, preparatul mai este controlat, încă o dată, d.p.d.v. al sterilităţii acestuia, prin treceri succesive pe medii specifice şi urmărirea lor timp de mai multe zile. Realizarea preparatului se face după principii de bază din microbiologie, recunoscute de practica din întreaga lume, inclusiv de cea a Laboratoarelor Autorităţilor de Sănătate Publică Judeţene, Institutul Cantacuzino şi Institutul V. Babeş.

Administrarea preparatului se face doar după consultul dermatologic, examenul microbiologic şi examenul dermato-cosmetic.

Culturile microbiene diagnosticate sunt:

- suspendate
- inactivate
- centrifugate
- resuspendate pentru realizarea unei concentraţii optime de bacterii inactive
- inactivate din nou specific

Suspensiile bacteriene rezultate, sterile d.p.d.v. microbiologic, oferă suportul stimulării capacităţii de apărare a organismului. Acest lucru este realizat prin faptul că organismul nu face diferenţa dintre microorganismele vii – virulente şi microorganismele inactivate. Administrarea acestora din urmă duce la creşterea de anticorpi. Anticorpii prezintă specificitate, adică vor intra în acţiune ori de câte ori pacientul vine în contact cu agentul microbian, pe care îl vor recunoaşte şi îl vor neutraliza.

În final preparatul mai este controlat, încă o dată, d.p.d.v. al sterilităţii acestuia, prin treceri succesive pe medii specifice şi urmărirea lor timp de mai multe zile.

Indicaţii pentru preparatul injectabil imunostimulant

 

Preparatul injectabil imunostimulant este recomandat pentru tratarea următoarelor afecţiuni:

 

Indicaţii generale:

- acnee cu germeni aparţinând genului Staphylococcus
- furunculoze
- hidrosadenite
- impetigo stafilococic
- orjelete

 

Indicaţii majore: - afecţiuni cutanate stafilococice asociate cu diabetul zaharat tip 1 şi 2

 

Indicaţii relative:

- administrarea preparatului în scop preventiv la persoanele cu leziuni cutanate stafilococice şi cu antecedente heredo-colaterale (mamă-tată) de acnee stafilococică.

 

Contraindicaţii pentru preparatul injectabil imunostimulant

 

Contraindicaţii generale:

Preparatul injectabil imunostimulant este contraindicat în următoarele cazuri:

- boli ale sistemului hematopoetic (leucemii, limfoame)
- boli neoplazice
- colagenoze
- hepatita
- sarcina
- ten alergic

 

Contraindicaţii temporare:

- boli infecţioase acute febrile asociate

 

Mod de administrare a tratamentului injectabil imunostimulant

 

Administrarea preparatului injectabil imunostimulant se realizează după consultul dermatologic şi dermatocosmetic. Este recomandată curăţirea tenului, prin tratament cosmetic efectuat în cadrul Laboratoarelor Thea, înainte şi după administrarea tratamentului injectabil imunostimulant. Preparatul se administrează conform schemei recomandate de medicul dermatolog.

 

Efectele preparatului injectabil imunostimulant

Laboratoarele Thea nu au depistat efecte secundare în urma aplicării tratamentului injectabil imunostimulant pentru tratarea diferitelor afecţiuni dermatocosmetice. În unele cazuri, administrarea primelor doze de preparat duce la apariţia unor eriteme locale, cu sau fără uşor disconfort la locul injectării. În acest caz, se recomandă repetarea dozei ce a cauzat eritemul şi aplicarea locală a unei compresii reci.

 

Preparatul injectabil imunostimulant poate fi aplicat de la vârsta de doi ani şi jumătate.

Tratamentul cu preparatul injectabil imunostimulat durează între 6 luni şi un an, iar dispensarizarea se realizeză timp de doi ani. Rapelul se aplică la şase luni după începerea administrării preparatului şi este mijlocul prin care i se reaminteşte organismului de modul cum acesta trebuie să intervină.

Preparatul injectabil imunostimulant este susţinut de preparate dermatologice prescrise de medicul dermatolog şi de preparate dermatocosmetice concepute pentru pacient, specifice şi unice, disponibile doar în cadrul Laboratoarelor Thea.

Rata eşecurilor identificate în rândul cazurilor studiate a fost între 3-5 %. Cele mai frecvente cauze ce au dus la eşec au fost:

- nerespectarea indicaţiilor de administrare
- nerespectare regimului igieno-dietetic recomandat, respectiv:
- interdicţia de a consuma dulciuri, în special cu conţinut de cacao, băuturi dulci si acidulate, alimente condimentate sau afumate
- schimbarea zilnică a lenjeriei de pat, spălarea acesteia la peste 60°, urmată de călcare
- somnul de 48 ore săptămânal
- interdicţia de a fuma şi de a bea alcool
- aplicarea în scop de mascare a leziunilor a fondului de ten, pudrei
- gratajul leziunilor
- evacuarea conţinutului purulent al leziunilor de către pacient
- aplicarea de produse dermatologice sau dermato-cosmetice fără indicaţia medicului dermatolog şi a esteticianului

Reduse ca număr, cazurile care au înregistrat eşec ţin de:

- Particularitatile si individualitatea fiecarui organism, acesta fiind considerat o entitate medicala diferita
- Posibila implicare a altor germeni la acelaşi organism, cea mai frecventă a germenilor anaerobi, care pot complica şi implicit prelungi durata tratamentului sau a simptomatologiei. Aceste implicări cu rol negativ pot fi legate de mediu de viaţă, poluare, igienă, etc.
- Tratamentul poate să se extindă ca durată în timp, generând posibilitatea ca pacientul să-şi piardă răbdarea şi încrederea în tratamentul injectabil. Uneori, pacientul se adresează altor cabinete medicale sau cosmetice, cu altă optică în abordarea tratamentului. Aceste tratamente „combinate” nu sunt în favoarea tratamentului injectabil realizat de Laboratoarele Thea, deci în favoarea vindecării.
- Interpretarea greşită a apariţiei unei eruptii, normale şi posibile, ca fiind un insucces al tratamentului, pe durata tratamentului injectabil efectuat în cadrul Laboratoarelor Thea. Această interpretare poate fi urmată de refuzul de a finaliza tratamentul până la vindecare.